Rijbewijs ingevorderd? Klaagschrift nodig?
Bespaar honderden euro's op een dure advocaat door u zelf te verdedigen!

Als uw rijbewijs is ingevorderd kan Juridium voor u een klaagschrift opstellen om uw rijbewijs snel weer terug te krijgen (€145,-). Een advocaat is echt niet verplicht. Het is echter niet verstandig om zelf even een brief te sturen. U bent immers niet bekend met de procedure. Bel Juridium gewoon voor advies. Bel 06-13729349.
Let op: u hoeft niet te wachten op de beslissing van de officier van justitie!

Wanneer kan een rijbewijs worden ingevorderd?
als u 50 kilometer of meer te hard gereden heeft of
als u voor de 2e keer 31 kilometer of meer te hard gereden heeft of
als u op een bromfiets 30 kilometer of meer te hard gereden heeft en/of
als u meer dan 570 ug/l heeft geblazen - beginnend bestuurder 350ug/l- of
als u heeft geweigerd om mee te werken aan een blaastest en/of
als u onder invloed van drugs heeft gereden
De politie kán uw rijbewijs invorderen wanneer u de veiligheid op de weg ernstig in gevaar heeft gebracht.

U krijgt van de politie een ontvangstbewijs van het ingevorderde rijbewijs. De politie moet uw ingevorderde rijbewijs binnen een paar dagen naar de officier van justitie sturen en deze heeft tien dagen de tijd (vanaf de dag van de invordering) om te beslissen of u uw rijbewijs terug krijgt of dat het wordt ingehouden. De dagen in het weekend tellen mee voor deze tien dagen. Als uw rijbewijs is ingevorderd mag u er over het algemeen van uit gaan dat het, als u geen actie onderneemt, een aantal maanden zal worden ingehouden.


Rijbewijs ingevorderd klaagschrift

U hoeft niet te wachten tot u bericht krijgt van de officier van justitie. Juridium kan u helpen om al in deze fase uw rijbewijs terug te krijgen. Juridium kan voor u een klaagschrift op maat opstellen (€145,-). U hoeft het dan alleen nog maar te tekenen en te verzenden. Een advocaat is niet verplicht en vaak onnodig duur. Juridium biedt hier een uitstekend alternatief en het is onze ervaring dat de meeste klanten van Juridium het rijbewijs weer terug krijgen.

Wacht de tien dagen daarom niet af en neem zo snel mogelijk contact op voor advies. Wij kunnen u alvast vertellen of de officier van justitie uw rijbewijs zal inhouden of niet. U kunt dan in ieder geval zelf beter inschatten of en welke verdere actie u wilt ondernemen. Stuur een email met uw telefoonnummer dan nemen wij contact met u op of bel Juridium: 0613729349.

Rijbewijs ingevorderd

Als uw rijbewijs is ingevorderd, moet de officier van justitie binnen tien dagen beslissen of u uw rijbewijs weer terug krijgt of niet. Juridium kan u in deze fase al helpen om snel uw rijbewijs weer terug te krijgen. Als de officier van justitie besluit om uw rijbewijs in te houden kunt u een klaagschrift indienen bij de rechtbank. Juridium kan u ook hierbij helpen. De ervaring leert dat de rechter rekening houdt met persoonlijke omstandigheden en vaak over gaat tot teruggave. Wacht niet te lang. Bel zo spoedig mogelijk Juridium: 06-13729349. U kunt ook een email sturen, dan nemen wij contact met u op.

Strafbeschikking

Met een strafbeschikking kan de officier van justitie u schuldig verklaren aan een strafbaar feit. Als u betaalt staat daarmee vast dat u het strafbare feit heeft gepleegd. Als u bij de officier moet komen, moet u er rekening mee houden dat hij u misschien een ontzegging van de rijbevoegdheid of een taakstraf wil opleggen. Als u het er niet mee eens bent dan moet u in verzet gaan of bij de officier zeggen dat u het er niet mee eens bent. Uw zaak komt dan waarschijnlijk voor de rechter. Dat kost u in de meeste gevallen niets. Wilt u juridisch advies in uw zaak? Bel dan zo spoedig mogelijk Juridium: 06-13729349. U kunt ook een email sturen dan nemen wij contact met u op.

Dagvaarding

U moet bij de rechter komen voor een strafbaar feit. Juridium kan voor u een pleidooi schrijven voor de zitting. Juridium beoordeelt het dossier zoals een advocaat dat doet en zet alles gewoon voor u op papier, zodat u precies weet wat u moet zeggen en wat er gebeurt. U doet het woord en wij geven u de juridische kennis om dat te kunnen! U kunt het zelfs gewoon voorlezen!

Een advocaat is niet verplicht en vaak onnodig duur, zelfs pro deo! Bel daarom Juridium voor een pleidooi in uw zaak: 06-13729349 of stuur een email dan nemen wij contact met u op.